REZOTOR®

люк прихованого монтажу в підлогу із з’ємним лотком під бруківку із нержавіючої сталі AISI 304, що захищена методом хімічної пасивації. Клас навантаження C250

Візуалізація та технічні характеристики

Вулиця та вологі приміщення

Для підлоги

Тротуарна плитка, бруківка, мозаїка, ФЕМ, керамограніт, керамічна плитка, мармур та інші камені , терасна дошка та подібні матеріали

rezotor system® Лоток виймається із рами двома підйомними ручками, що вкручуються в отвори (по бажанню клієнта можна встановити 4 отвори під 4 підйомні ручки)

Лоток люка виймається вручну за допомогою підйомних ручок з різьбою. Попередньо потрібно викрутити декоративні заглушки

Фірмовий профіль із нержавіючої сталі AISI 304, 3 мм

Лоток  із нержавіючої сталі AISI 304, висотою 80 мм

Армована сітка із обробленої склоструменем сталі (потрібно самостійно заповнити лоток бетоном марки С 35/45 мінімум на 40 мм завтовшки перед укладанням облицювального матеріалу)

немає

Фіксація анкерними болтами і бетонування в стяжці підлоги. Заглиблення навколо ніші для бетонування + 150 мм по кожній стороні.

По ширині L: /по довжині W: мінус 80 мм

По ширині L/по довжині W: мінус 7 мм.

Граничні розміри люка дорівнюють по ширині L: /по довжині W: габаритним розмірам плитки із врахуванням швів плюс 19 мм. У випадку, якщо розміри люка не прив’язуються до габаритів облицювального матеріалу, то вони мають дорівнювати граничним розмірам ніші плюс 80 мм.

Вуличний підлоговий люк REZOTOR® прихованого монтажу зі з’ємним лотком спеціально призначений для використання в агресивних середовищах на вулиці й приміщеннях. Його виготовлено зі стійкої до агресивних середовищ нержавіючої сталі, що оброблена методом пасивації.

REZOTOR® в основному використовується для прихованого доступу до підземних комунікацій, водопроводу, каналізації, ліній зв’язку, електрокабелів. Люк підходить для створення оглядових колодязів, колодязів для збору води, прихованих входів в технічні приміщення басейнів, штучних озер, до цокольних поверхів на вулиці й у підлозі вологих приміщень. Часто REZOTOR® використовують для дизайнерської заміни чавунних каналізаційних люків.

Прихований люк REZOTOR® підходить для облицювання будь-якими матеріалами товщиною до 40 мм (тротуарна плитка, бруківка, мармур, граніт та інші камені, керамограніт, терасна дошка чи інші матеріали).

REZOTOR® стійкий до агресивних середовищ, що містять невисоку концентрацію кислот, бензину, масел та залишається під їх впливом у незмінному зовнішньому вигляді в процесі довготривалої експлуатації. Така властивість забезпечуються використанням нержавіючої сталі марки AISI 304, яка піддається скло-струменій обробці та хімічній пасивації.

Люк в підлогу REZOTOR® витримує навантаження до 25 тонн/метр кв. (наїзд легкових та малогабаритних вантажних чи пасажирських транспортних засобів на гумових шинах заповнених повітрям). Відповідає класу навантаження C250 по Європейському стандарту EN 124. Це досягається перш за все завдяки тому, що кожна рама та лоток люка виготовляються з листової нержавіючої сталі методом гнуття, а зварні шви виконуються методом TIG по міжнародному стандарту EN 10217-7 тільки в кутах. Також скло-струминна обробка знімає залишкові напруги у зварних швах.

Клас навантаження досягається тільки за умови дотримання рекомендацій по монтажу.

Конструкція люка складається з рами й лотка, які виготовлені з фірмового профілю з нержавіючої сталі, товщиною 3 мм. Проміжок між рамою і лотком складає всього 0,5 мм! Лоток містить стальну армовану сітку, яка обробляється скло-струменем. Діаметр елементів армованої сітки – 8 мм.

В нижній частині рами з чотирьох боків розташовані спеціальні пластини для кріплення, які надають конструкції додаткової стійкості й надійно фіксують її до бетону. Фіксація люку здійснюється анкерними болтами крізь пластини й бетонуванням.

По узгодженню зі спеціалістом VHID, на поверхні рами, по всьому периметру може бути встановлений гумовий ущільнювач, для захисту від вологи, пилу і запахів.

Для відкриття люка необхідно викрутити 2 декоративні заглушки, на їх місце вкрутити 2 підйомні ручки (йдуть в комплекті) і витягнути люк з отвору. Для закриття зробити це у зворотній послідовності: лоток вкласти назад в раму, викрутити підйомні ручки, вкрутити декоративні заглушки. За необхідності люк може бути виконаний з додатковими підйомними ручками (разом в кількості 4 шт.).

Мінімально можливий розмір конструкції 300х300 мм, максимальний 1200х1200 мм.

Якщо розміри люка не прив’язуються до габаритів облицювального матеріалу, то рекомендований габаритний розмір люка на 80 мм має бути більшим (по ширині й довжині) від монтажного отвору в підлозі.

Якщо Вам необхідно розрахувати розмір люка під розмір плитки, необхідно заміряти габарити плитки, яка буде розміщена в лотку, враховуючи товщину міжплиточних швів. До заміряних габаритів додати по 19 мм до кожної сторони (по ширині й довжині), це і буде розмір люка.

Слід врахувати, що при бетонуванні люка, має бути залито бетонного розчину по 150 мм з кожної з чотирьох сторін навколо люка.

Глибина конструкції люка в закритому стані 89 мм.

Світловий/корисний/вільний простір не буде зменшений конструкцією тому як елементи люка розмістяться на бетонному перекритті.

Люки монтуються тільки в отворі бетонного перекриття.

Перед монтажем бетонне перекриття необхідно підготувати. Навколо монтажного отвору необхідно залишити простір для залиття бетоном. По ширині розмір простору з кожної сторони має бути 190 мм (40 мм рама + 150 мм під залиття бетоном).

Під час наповнення бетоном, арматурна сітка не повинна лежати на дні лотка, її потрібно підняти на 5 мм над дном поверхні лотка.

Розподіліть бетонну суміш рівномірно всередині лотка враховуючи висоту покриття/облицювального матеріалу для отримання єдиного рівня поверхні лотка люка і підлоги.

Важливо!!! Необхідно захистити краї рами та заглушки від попадання на них бетонного розчину, тому що його буде дуже складно відчистити після висихання.

Рекомендується обробити поверхню рами, яка прилягає до бетону ґрунтом (фарбою, бітумом і т. п.) для підвищення антикорозійних властивостей.

Важливо!!! Люк не розрахований для накладання облицювального матеріалу поверх бортиків лотка і рами, щоб їх не було видно, це може призвести до надломів і пошкодження облицювального матеріалу.

Важливо!!! Для збереження заявлених характеристик витримки навантажень, лоток мінімум на 40 мм слід заповнити розчином бетону марки С35/45, решту облицювальним матеріалом. При зменшенні рекомендованого шару бетонного покриття можливі деформації та руйнування конструкції при навантаженнях.

Після завершення монтажу не рекомендується ходити по люку протягом 3-х діб.

Важливо!!! Для досягнення максимальної прихованості люка, потрібно розрахувати розміщення фрагментів покриття так, щоб шви знаходились по контуру люка.

Важливо!!! Не залишайте без нагляду дітей, коли люк знаходиться у відкритому стані, люк є важкою за вагою конструкцію з гострими металічними виступами, необережність у поводженні з ним може призвести до важких травм і тілесних ушкоджень.

Якщо люк відкрито та залишено без нагляду обов’язково обгородіть його спеціальною стрічкою, щоб уникнути падіння інших людей в середину отвору.

Будьте пильними!

переваги

Використання в агресивних середовищах

Стійкий до агресивних середовищ, що містять невисоку концентрацію кислот, бензину, масел та залишається під їх впливом у незмінному зовнішньому вигляді в процесі довготривалої експлуатації

Стійкість до корозії

Така властивість забезпечуються використанням нержавіючої сталі марки AISI 304, яка піддається скло-струменій обробці та хімічній пасивації

Витримує великі навантаження

Люк відповідає класу навантаження C250 по Європейському стандарту EN 124, витримуючи навантаження до 25 тон, за умови дотримання рекомендацій по монтажу

Будь-яке покриття

підходить для облицювання будь-якими матеріалами товщиною до 40 мм (тротуарна плитка, бруківка, керамограніт, мармур та інші камені, терасна дошка та подібні матеріали).

Основні властивості

Рівень невидимості
0%
Придатність до використання на вулиці
0%
Рівень герметичності
0%
Рівень звукоізоляції
0%

Замовте прихований люк REZOTOR®

Відділ роздрібного продажу
SHOWROOM

Україна, м. Київ, вул. Петра Калнишевського 14. 

Пн-Пт:  – 
Сб-Нд: по запиту

For clients not from Ukraine
Відділ оптового продажу
Відділ логістики
Фінансовий відділ